Процедури и уреди

Запознайте се с процедурите и базата с която разполагаме

Уреди за рехабилитация

Уреди за активно лечение

Уредите за активно лечение представляват специализирани средства за рехабилитация, предназначени за активна или пасивна гимнастика. Използват се за лечение на различни заболявания, свързани с опорно-двигателната система, централна и периферна нервна система, както и сърдечно-съдовата система. В повечето случаи това са наранявания от инциденти, хронични травми, поради високо физическо натоварване или болки, в следствие на прекалено обездвижване и неправилна стойка.

Активна терапия с велоергометър

В днешни дни опорно-двигателните проблеми са често срещан проблем при хората. Подобни усложнения възникват вследствие на дълги часове ежедневна работа на крак или пред компютър. Профилактиката чрез рехабилитацията е естествен начин за справяне с подобни неразположения и придобиване на отличен тонус.

Тези уреди позволяват самостоятелно или с чужда помощ да се третират и подпомагат определени части от тялото, като отделни мускулни групи, стави или прешлени. Оказват съпротивление на усилието и правят възможно осъществяването на цялостно раздвижване на крайниците. Процеса по рехабилитация в КСУ „Надежда“ е съвкупност от последователно използване на система от уреди на по предварително изготвен план. При нас ще откриете всички необходими условия за вашето физическо подобряване на едно място.

Рехабилитационна клетка за раздвижване

Рехабилитационна клетка

Активни упражнения от ненатоварващи позиции. Раздвижване на горни и долни крайници при пациенти с фрактури, претоварване, обездвижване, след оперативна намеса и след прекаран инсулт.

Екстензия за шийни прешлени

Намаляване на натиска върху нервите и прешлените. Успешно се прилага при пациенти с дискова херния, болки в шийната област, увреждане на гръбначни прешлени, изкривяване на гръбнака при деца, терапия след счупвания.

шведска стена за лечение чрез раздвижване

Шведска стена

Терапия при заболявания на опорно-двигателния апарат, проблеми със стойката, работата на стомашно-чревния тракт, а също и на централната нервна система, както и при затлъстяване, мигрена, остеохондроза на шийно-гръдните прешлени на гръбнака и др.

професионална бягаща пътека за възстановяване

Професионална бягаща пътека

Процедури за пациенти със сърдечно съдови заболявания. Постига се ефект на умерено натоварване на сърцето.

велоергометър за рехабилитация в център Надежда

Професионални велоергометри

Използват се за засилване на мускулатурата при долен крайник, при наличие на обездвижване. Изключително необходима е употребата им при фрактури на тазобедрена става, колянни стави и крак. Помага за упражнения при скъсване на мускул.

Стойка за повдигане на крака за възстановяване след травми

Професионална стойка за повдигане на крака

Използва се за подпомагане на долните крайници при получени атрофии на мускулите.

Мултифункционален уред за поддържане на добро физическо здраве

Mултифункционален уред

Помага за засилване на мускулатурата при обездвижване, поради травма от счупвания в областта на лакетна или раменна става. Също така и при намалена маса на мускула .

Уреди за електротерапия

Електротерапиите представляват алтернативен медицински метод за лечение на болки и възпаления на опорно двигателния апарат, периферната нервна система и други. Нискочестотни импулсни електрически токове стимулират се естествените регенеративни способности на тялото.

Използването на електрическа стимулация за лечение води началото си още от средата на 19 век. Първата подобна медицинска апаратура е изработена от френския невролог Гийом Бенджамен Дюшен. През 1999 г. е доказано, че електротерапията ускорява възстановителните процеси.

Третирането с различните съоръжения помага за разнасяне на оттоци, има успокояващ и протововъзпалителен ефект и подобрява периферното кръвообращение. Прилагат се за контузии, артрози, дискови хернии, радикулити, тендинити и други неразположения, свързани с опорно-двигателния апарат и нервната система. Уредите за електротерапия успешно работят и за детоксикация на човешкия организъм от вредни вещества. Електротерапиите са приятни и имат болкоуспокояващо действие върху засегнатите структури.

Уред за лечение чрез електротерапия

В КСУ „Надежда“ съвместяваме система процедури, по предварително изготвена програма за всеки клиент. В резултат на това се подобряват силата и контрола на движението, както и пропускливостта на кръвоносните съдове. Не пропускайте възможността да се погрижите се за себе си и възобновите тонуса си.

Електрически уред за раздвижване на коляно и глезен

Раздвижване на коляно и глезен

Медицинско оборудване за възстановяване на коляно и глезен. Обхватът на ъгъла на раздвижване на колянната става от -5° до 120°, обхват на ъгъла на раздвижване на тазобедрената става от 25° до 100° и обхват на ъгъла на раздвижване на колянната глезенната става от 0° до 40°.

Електрически уред за лечение на раменна става

Раздвижване на раменна и лакътна става

Осъществява се чрез уред под формата на колело с дължи 70 см и регулируема дръжка за ръката.

Електрически уред за пасивано раздвижване на китка

Пасивно раздвижване на китка

Медицинска апаратура позволява раздвижване с обхват от 0° до 125°. Ставите и връзки могат да се заздравят и възстановят, в зависимост от предписаната терапия. Използва се за лечение на фрактури, травми, обездвижване, претоварване, след оперативна намеса или прекаран инсулт.

Уред за пасивно раздвижване на пръсти

Пасивно раздвижване на пръсти

Пасивното раздвижване е терапия, в която пациентът не прави волеви движения, а участва пасивно в рехабилитацията. Позволява движения на пръстите в различни оси, контролирани от микропроцесор. Дължината на стойките се регулира според позицията на пръстите и съответната ръка.

Компресорен инхалатор за лечение на асма

Компресорен инхалатор

Лечение на астма, хронични бронхити и други респираторни заболявания. Чрез него се постига висок терапевтичен ефект, тъй като при вдишване лекарствата достигат и до най-отдалечените части на белите дробове.

Ултразвук за лечение на ппроблеми и заболявания

Апарат за късовълнова терапия

Апаратът се използва за болкоуспокоение, отпускане на мускулите и подобрение на кръвообращението.

Кушетка с ринг за възстановяване и лечение

Магнит с кушетка и ринг

Използва се най-вече за лечение на горните и долните крайници. Служи за създаване на биостимулиращ ефект, който увеличава оползотворяването на кислорода и подобрява клетъчната респирация и клетъчния метаболизъм.

Ултразвук за лечение на болести и травми

Ултразвук

Използване на ултразвук е при болка и за стимулиране на възстановителния процес във физиотерапията.

Инфрачервена лампа за засилване на кръвообращението

IR лампа

Инфрачервените лъчи облекчават ставите и мускулите и засилват кръвообращението. Така намаляват усещането за болки и напрежения, като постигат приятна отмора.

Уред за детоксикация

Уред за детоксикация

Йонна терапия спомага за пречистване на човешкия организъм от вредните вещества, като например токсини, шлаки и др.